Lars Lerin

Jag har varit på det mest fantastiska museum som jag någonsin varit på.
Det berörde mig oerhört mycket och det är något som jag kommer bära med mig länge.
Jag kommer definitivt att åka dit igen och spendera många många timmar där och bara sitta där och känna energin i hans underbara akvareller.

För er som inte vet vem Lars Lerin är, så rekommenderar jag att googla.

Har ni vägarna förbi Munkfors så åk till Laxholmen och gör ett besök.
Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

Har inga bilder att dela med mig av idag.......
alla bilderna ligger väl inbäddade i min hjärna.....

Fia ....du bara måste följa med mig dit......

Jag vill måla !!!!!!!!!

Mina stoltheter

Jag bara måste få skryta lite.
Vara lite osvensk och faktiskt tycka att jag gjort något bra.
Men det tycker jag faktiskt att man får göra även om man är svensk. Himmlen faller faktiskt inte ner om man tycker att man gjort något bra. Det är tvärtom så att känslan av att ha lyckats och kunna ta till sig att man är nöjd med det man gjort, den är underbar.
Det bästa jag har åstakommit i mitt liv är naturligtvis min dotter!
Igår var det ridning igen och de andra tjejerna dök inte upp så hon blev ensam. Privatlektion! Det blev grillning av Susanne och Thilda skötte sig jättebra. Det blev bland annat hoppning. Här måste jag ju visa en aktion bild på själva hoppet.



Visst är de väl gulliga ihop Thilda och River ?

Mina andra stoltheter som jag måste skryta över är Thildas och mitt experiment.
I mars åt vi små söta goda romantica tomater. De är ju inte direkt billiga men ibland måste man ju få unna sig det goda. Jag gröpte ur kärnorna i en tomat och lät dem torka på hushållspapper några dagar. Sen satte vi dem i ......här måste jag bara säga att de där plastkartongerna som man kan köpa ägg i, är helt underbara som små drivhus.....just det vi satte dem i en äggkartong av plast. Det dröjde inte så många dagar så började det gro. Det blev 29 tomatplantor allt som alt. Jag har ju ingen möjlighet att ha 29 tomatplantor i en lägenhet, så jag har gett bort en hel del. Vi har 12 plantor kvar.
De är bara så att de växer mig över huvudet. Bokstavligt talat. Men jag har väl det ultimata fönstret att ha dem i, sydväst.
Mycket sol och vatten och kärlek har gjort att den första blomman slog ut idag.


Utifrån måste det ju se ut som värsta haschodlingen. Jag bara väntar på kommentarer ifrån grannarna. Lyckan är stor och nu väntar jag bara på att fler blommor ska slå ut. Jag leker bi och pollinerar med en pensel. Tänk om vi kommer att ha fönstret fullt med röda små tomater!!!!!! Kommer bild på det senare om det blir så.

Mitt andra experiment var att jag satte en vit torkad böna i jord. Till min stora förvåning så grodde den också. Den har börjat blomma också och med min fejkade bipensel så har det gett pyttesmå söta baljor. Ska bli kul att se om det blir bönor sen.



Här är den rara bönan. Mitt hem börjar likna en djungel.

Men mitt experimenterade är inte slut här.
Vi satte paprikakärnor och fick 20 plantor, även här har jag gett bort många.
Vi satte chilikärnor och det blev 12 plantor.
Vi har satt passionsfruktskärnor och det blev 8 plantor.
Jag har 2 hjälmbönsplantor på balkongen och en stor kruka med sockerärtor.
Pust !!!!
Jag har många bebisar att ta hand om.

Appropå bebisar. Vår lilla Musse har varit ute på äventyr.
Thilda satt med honom i soffan och allt var frid och fröjd tills Musse bestämde sig för att ge sig ut på upptäcksfärd. Har ni någon gång försökt fånga en råtta som inte vill bli fångad?
Musse hittade det ultimata nya hemmet under min stora tunga kista.
Suck !!!!
En hysterisk Thilda som trodde att hennes råtta skulle dö och en mamma som försökte locka fram en ovillig råtta. Till slut så satte jag ner buren med Skalle Per och försökte få Thilda att lugna ner sig. Han måste ju bli hungrig. Thilda ville lägga ut chipsbitar på golvet så att han skulle komma fram. Men det är ju gaska korkat att mata honom. Då finns det ju ingen anledning att gå in i buren igen. Till slut segrade magen över friheten och Musse klättrade in i buren igen. Jag var snabb på att stänga och Skalle Per var jätte glad över att brorsan var tillbaka.


Här är Musse på matte Thildas axel, före rymmningen.

Förresten så är inte Skalle Per naken längre. Han ser mer lockig ut nu och hans flint mellan öronen är också borta. Han är ju förstås jättesöt ändå. Men lite lustigt. Sen i pälsutvecklingen kanske......


Bebisprommenad

Jag har lyckats lura ut mina nyblivna syjuntekompis mammor på långprommenad runt Vassjön.

De små sov och hade det bara mysigt nere i vagnarna .... vi andra slet och drog i snålblåsten.

Vilken skillnad att dra vagn och att gå utan. Tänk så fort man glömmer. Men som tur var så hade de ju mig som avlastning i mellan åt.

Det var riktigt roligt att ha sällskap runt sjön.

Att ha någon att prata med istället för att diskutera med sig själv.

Nästa uppgift blir att lura med Sofia ut på målnings picknick !!!!!
Men det behöver bli lite varmare.

Jag har lyckats få en bild på min  Skalle Per. Min dotter lyckades fånga honom på bild.



Visst är han söt det lilla livet.

Äntligen är jag med djur igen !!!!

Det blev tillökning i familjen.
Jag var till Ölme igår och hämtade hem två små underbart söta killar.
Jag har inga kort än att visa er , men det kommer jag lovar.
Min lill råttis är en nakenråtta men han har lite fjun över kroppen. Han har fått namnet Skalle Per eftersom han är flintis uppe på huvudet. Han är helt oemotståndligt söt.
Min dotters råtta är en blackroan, översatt till normal språk så är han mörkgrå och vit. Han är också helt gudomligt söt. Han har fått namnet Musse.

Vi är nu inne i en period av att lära känna varandra.
Jag vill ju att de ska tycka att det är skitkul när tvåbeningarna kommer till buren. De ska veta att det blir äventyr eller god mat då. Än så länge är de lite blyga men jag märker redan en förbättring sen igår.

Jag är så lycklig.

Nu ÄR verkligen våren här !!!

Ett av de säkraste vårtecknen för mig och min dotter ,är när det torkat upp tillräckligt mycket för att ridskolan i Svenneby ska kunna starta. Min dotter var överlycklig igår när det äntligen var dags. Ridlektionen startar kl 18:30 men vi var där 17:45. Behöver jag förklara varför?

Kanske det är bäst ändå, för det finns ju människor som inte är hästälskare.

Jo, tiden innan lektionen går åt till att gå runt och gosa med alla de hästarna som int är ute på lektion. En mycket enkel och bra förklaring.

Susanne körde hårt med tjejerna från start, det var mycket trav med lättridning och trava över bommar och kolla upp hur mycket de mindes av de olika ridvägarna i en manege.

Här kommer ett härligt kort på min dotter och hennes absoluta favorit Rver Dance.




Min stackars dotter hade träningsvärk i ben och ljumskar i morse. Så går det när man har det roligt.

Appropå roligt. Vi kanske ska skaffa bebeisar !!!
Ja, jag ska inte föda dem själv, utan köpa. Jag var ut på Blocket igår kväll och fann några helt otroligt söta tamråtts bebisar. Jag mailade genast men har inte fått svar än. Vem vet det kanske bär av till Kristinehamn i helgen så att familjen får utökas. Jag har haft tamråttor förut och de är det mest perfekta husdjuret. De är mer lättlärda än en hund, renliga, tillgivna och äter allt som du äter, dock i mindre mängd. Jag har gått med en längtan efter en råtta i snart ett år. Men jag har inte velat köpa en zoo råtta. Jag föredrar hemuppfödda eftersom de är mer tama. Så jag väntar med spänning på svar och sen kommer jag rapportera och visa bilder på mina gullisar.

Idag har jag redan hunnit med att vara bebisvakt (klockan är 12:30) till lilla Ida.Lätt som en plätt. Liten åktur i vagnen och hon somnade direkt, eller om det var för att slippa umgås med mig?
Hon skötte sig exemplariskt och fick sova på min balkong till mamma Kristin kom. Sen tog vi en prommenad i det vackra vädret.

Skriver nog mer om jag har tid ikväll.....

RSS 2.0